Kiaušinių ir pieno kremas (Leite Crème)

Jums reikės:

  • 500 ml pieno
  • 7 kiaušinių baltymai
  • 2 šaukšteliai miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 350 g cukraus
  • kelios juostelės citrinos žievelės (nebūtina)
  • 1 lazdelė cinamono (Cinamonas)
  • maltas cinamonas

Paruošimas:
Sumaišykite miltus su keliais šaukštais pieno, atidėkite.
Supilkite likusį pieną į puodą; sudėkite citrinos žievelę ir cinamono lazdelę.
Įkaitinkite virš mažos ugnies, maišydami mediniu šaukštu; nuimkite nuo ugnies, kai pienas priartės prie virimo; leiskite atvėsti (pienas turi būti drungnas).
Dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus; supilkite juos į pieną. Puodą vėl uždėkite ant ugnies ir vėl nuimkite kai mišinys įkais.
Supilkite pieno-miltų mišinį; vėl uždėkite ant ugnies ir leiskite sutištėti, pastoviai maišydami.
Išimkite cinamono lazdelę ir citrinos žieveles. Mišinį supilkite į ovalų kepimo indą. Leiskite atvėsti, kol ant kremo susiformuos plonas paviršinis sluoksnis.
Užberkite 100 g (7 šaukšteliai) cukraus.
Ant viršaus galite suformuoti geometrinį raštą iš malto cinamono.
Paruošimas: 10 min.
Virimas: apie 20 min.

Skanaus!!!


Vertinimas 3.00 is 5
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice