Avienos kepsnys folijoje („kleftiko“)

Jums reikės:

  • aviena: 1 kg
  • svogūnai: 200 g
  • raudonasis vynas: sausas, 1 stiklinė
  • alyvuogių aliejus
  • raudonėliai (oreganas)
  • lauras: 1 lapelis
  • kalendra: šviežiai malta, žiupsnelis
  • juodieji pipirai
  • druska

Paruošimas:

Sumaišykite pipirus su druska, žiupsniu raudonėlių, kalendromis ir aliejumi. Avieną padalykite porcijomis, įtrinkite prieskonių mišiniu, užpilkite vynu. Marinuokite šaldytuve 6-8 valandas.

Svogūnus supjaustykite žiedeliais. Į foliją suvyniokite po vieną gabalėlį avienos ir po kelis svogūno žiedelius, į kiekvieną ryšulėlį įpilkite po šaukštą marinato, sandariai užlankstykite kraštelius ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 1,5 valandos. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, citrinų griežinėliais ir žalumynais.

Skanaus!!!


Vertinimas 3.00 is 5
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice