Įdaryta paprika

Jums reikės:

  • 10 paprikų
  • 1 kg jautienos malimui, pvz. riebesnės mentės,
  • 1-2 svogūnų
  • 2-3 skilt. česnako
  • druskos, pipirų
  • žalumynų
  • sūrio

Padažui:

  • Keleto gerai sunokusių pomidorų
  • čili pipiriuko
  • česnakiuko
  • druskytės

Paruošimas:
Jautieną sumalame kartu su svogūnais ir česnakais, pagardiname žalumynais, druska, pipirais.
Paprikas pjauname pusiau, išimame sėklas ir pertvaras, kemšame faršą, ant viršaus kraunam gabaliuką riebaus sūrio. Gražiai suguldom į skardelę ir pašaunam į įkaitintą (200 laips.) orkaitę. Kepam apie 20-25 min.
Padažui pomidorą pjaunam pusiau, pjūviu žemyn dedam ant trintuvės ir sutarkuojame burokine tarka taip, kad minkštimas pavirstų mase, o odelė liktu rankoje. Odelę išmetam lauk. Masę pilam į puodelį ir pašildom. Paskaninam smulkintu (išspaustu) česnaku ir čili, pasūdom. (Galima nuluptus pomidorus ir kt. ingredientus tiesiog susmulkinti blenderiu, ir, būtinai būtinai, pašildyti.)
Garnyrui – bulvių košė su petražolėmis

Skanaus!!!


Vertinimas 3.33 is 5
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice