ANT GROTELIŲ KEPTI VIŠČIUKŲ SPARNELIAI

Jums reikės:

  • 1,3 kg viščiukų sparnelių;
  • 1 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/2 šaukštelio baltųjų pipirų;
  • 80 g ištirpinto sviesto;

Salotos:

  • 250 g cikorijų;
  • 3 šaukštai citrinos sulčių;
  • 1 obuolys;
  • 1 apelsinas;
  • 175 ml grietinėlės;
  • 1 šaukštas skysto medaus;
  • žiuspnelis druskos ir juodųjų pipirų;

Paruošimas:

Sparnelius nuplauti, nusausinti ir įtrinti druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje įkaitinti sviestą.
Išpjauti kietus cikorijų viduriukus, nes jie gali būti kartūs. Cikorijas supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti šaukštu citrinos sulčių ir aptepti medumi. Obuolį stambiai sutarkuoti, apelsiną išskirstyti skiltelėmis. Cikorijų griežinėlius sumaišyti su obuolio tarkiais ir apelsino skiltelėmis.
Grietinėlę išplakti iki standumo, apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti druska ir pipirais. Salotas pagardinti paruoštu padažu.
Viščiukų sparnelius aptepti tirpintu sviestu ir kepti ant grotelių arba keptuvėje, kol gražiai pagels. Kepamus sparnelius dažnai vartyti ir laistyti kepsnio sultimis.

Skanaus!!!

Vertinimas 3.00 is 5
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice