NORVEGIŠKA ŽUVIENĖ

Jums reikės:

  • 500 g žuvies filė
  • 1 svogūnas
  • 3 – 4 skiltelės česnako
  • 1 morka
  • 1/2 saliero šaknies
  • 2 – 3 bulvės
  • 1 poras
  • 150 g krevečių
  • 200 ml grietinėlės
  • krapų
  • druskos

Paruošimas:

Žuvį išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai išvirs išgriebti kiaurasamčiu. Kitame puode šlakelyje aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną ir česnaką. Supilti žuvies sultinį ir suberti plonais šiaudeliai supjaustytas morkas ir kubeliais supjaustytą saliero šaknį. Kai sultinys užvirs, suberti kubeliais supjaustytas bulves.
Kai bulvės bus pusiau išvirusios, suberti žiedeliais supjaustytą porą. Bulvėms visai išvirus, suberti krevetes ir smulkintus krapus. Pakaitinti dar 2 – 3 minutes.
Nukelti puodą nuo ugnies, supilti grietinėlę ir sudėti nemažais gabalais supjaustytą žuvį. Paragauti, ar netrūksta druskos.
Leisti sriubai šiek tiek pastovėti ir patiekti.

Skanaus!!!

Vertinimas 3.00 is 5
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice