Trinta moliūgų sriuba

Jums reikės:

  • Moliūgai: 1 kg;
  • Daržovių sultinys: 800 ml;
  • Česnakai: 1 skiltelės;
  • Grietinėlė: 200 ml (liesos);
  • Aliejus: 1 valg. š.;
  • Moliūgo sėklos: 1 valg. š;
  • skrudintų baltos duonos kubelių;
  • Muskatas: 1 arbat. š.;
  • Grietinė: 2 valg. š.;
  • druska: 1 žiupsnelis;
  • Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis;

Paruošimas:
Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais, apšlakstykite aliejumi, įspauskite česnaką, išmaišykite, sudėkite į skardą ir kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol paviršius truputį apskrus.
Sudėkite apkeptus moliūgų gabalėlius į puodą, supilkite sultinį ir grietinėlę, pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą, sutrinkite moliūgus elektriniu grūstuvu. Dar kartą užkaitinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiai tarkuotais muskatais.
Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite moliūgų sėklas. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, pagardinkite skrudintomis moliūgų sėklomis, įberkite po šaukštą duonos kubelių.

Skanaus!!!

Vertinimas 3.00 is 5
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice